Förundras över kinesiologin

Ny hemsida
20 juni, 2017
Smärtbehandling
11 september, 2017
Visa alla

Förundras över kinesiologin

Tänkvärda ord!

Efter sex veckor semester, är jag åter på plats och jobbar för fullt. Första dagen var jag lite orolig, tänk om jag inte kommer ihåg hur jag gör? Tänk om det inte funkar längre? Sex veckor är lång tid och det ät inte så länge sedan jag blev Diplomerad Kinesiolog, och kunskap är färskvara.

Inget kunde vara mera fel tänkt!  Dessa två veckor jag nu har jobbat har inte bara varit fullbokade,  det har varit många kinesiologibehandlingar. Alla fulla av överraskningar! Hur en med stora andingssvårigheter efter ett trauma, kunde andas ordentligt igen.  Hur en med tinnitus berättade att det plötsligt var tyst! Att det känns som kraften kommer tillbaka efter din behandling, ett axplock av det jag har fått i feedback.

En gammal väninna som är sjuksköterska och fostrad i klassisk västerländsk medicin frågade” vad är skillnaden på det du gör och det västerländsk medicin gör?”  Jag fick tänka till, men kom fram till detta:

Västerländsk medicin är ganska brutal mot kroppen, den går in och bryter av nervsignaler, stoppar processer i kroppen, fokuserar på enbart det området som smärtan sitter i.  Traditionell kinesisk medicin gör tvärt om.  Vi tänker att kroppen hänger i hop och består av flöden.  Vi stärker kroppens egna förmåga att läka.  Vi tänker att olika organ skickar energi vidare till nästa, och om detta inte sker, då är det något som inte stämmer i flödet.  Det är en metod som lyssnar på just din kropp, vad den behöver – just nu.  Totalt individanpassad.  Enligt ny forskning lika tillförlitlig som ett manuellt taget blodtryck, och ingen ifrågasätter om det fungerar.

Så varför inte prova en behandling? Det viktigaste du har är din hälsa!

Comments are closed.