Känner du igen följande symptom?

  • Spänningshuvudvärk

  • Smärta i käken

  • Svårt att öppna munnen

  • Biter ihop

  • Pressar tungan

  • Tinnitus

  • Knäppningar i käkleden

  • Värk i nacken

Behandla med käkledsmassage

De muskulära är besvären vanligast. De är oftast relaterade till överanvändning som t.ex tandgnissling och tandpressning. Tandgnissling innebär att du gnider tänderna mot varandra. Den andra varianten är att man "pressar tänder", du biter ihop.

 Den kraft som utvecklas mot tänderna kan bli mycket kraftig och ibland leda till att tandfyllningar går av. Båda dessa tillstånd innebär överbelastning av käkmusklerna. Musklerna tröttas fort och du får ont i käken och/eller huvudvärk. Det är vanligt att gnissla eller pressa tänder på nätterna. På morgnarna känner du dig stel och trött i käkmusklerna, och har även huvudvärk.

Vad innebär en behandling?

En käkledsbehandling tar ca 45 min och jag går igenom hela käkmuskulaturen, även muskler inuti munnen. Med hjälp av en rad olika tekniker kommer dina käkmuskler att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas. Jag går även igenom nacke/hals och släpper på alla spänningar.

Hur ofta måste du gå?

Redan efter en käkledsbehandling kommer du märka stor skillnad. De flesta upplever även en mycket stor förbättring av nattsömnen. 4-8 gånger rekommenderas, men detta är individuellt

Käkledsterapi ingår när du bokar en BEHANDLING

Bit ihop eller bit ifrån!


Bor du inte i Stockholm? Det finns kollegor…

Hitta käkledsterapeut

För att du ska kunna ta extra bra hand om dig själv så har jag härliga kollegor som jag har utbildad inom käkledsterapi.
För att se om någon finns nära dig klicka på Hitta käkledsterapeut

Podcast 4health med Anna Sparre

Om du vill ha en djupare förståelse för vad käkledsbehandling är bra för så gå in och lyssna på denna podcast där jag intervjuades av Anna Sparre. Vi pratar om käkens funktion, symptomer en spänd käke kan ge på resten av kroppen, egenvård och mycket mer!
Klicka här för att lyssna på Podcasten

I samband med podcast-inspelningen filmade vi in egenvård! Dessa klipp kan du nu se på Youtube och de finns länkade här nedan.

Testa din käke! Käkledsbehandling med Tone Lyche

Egenvård / övningar för käken. Käkledsbehandling med Tone Lyche

Mer egenvård / övningar för käken. Käkledsbehandling med Tone Lyche

Tejpa för att avlasta käken. Käkledsbehandling med Tone Lyche