Mina tips
Nyhet!
10 februari, 2021
Mina tips
Pilates?
16 februari, 2021
Visa alla

Dagens

Hur ser din morgonrutin ut?

Att ha ett lymfsystem som fungerar är av allra största vikt för kroppen, av fler anledningar, immunförsvaret, vätskebalans och rening. Lymfsystemet är kroppens reningsverk, men det har inte någon pump, som blodet har hjärtat. Därför måste det kickas igång lite då och då. Det är där din morgonrutin kommer in! Är du svullen runt anklarna? Är fingrar och fötter svullna på kvällen? Då är detta din nya morgonrutin!

När du går från sängen till toan, (det gör väl alla direkt på morgonen) passa på att göra fem änglavingar på vägen dit. Du vet änglavingar som vi gör i snön, bara det att du nu gör dom gåendes, och andas djupa andetag igenom näsan. In och ut igenom näsan, vilket är så du alltid ska andas! Sträck på dig, så hela kroppen vaknar.

När du sitter på toa, (förlåt alla män som står) dra handen lätt över halsgropen, framför och bakom öronen, fjäderlätt. Detta är absolut den viktigaste delen i hela lymfmassage, det är här du öppnar upp för lymfvätskan så den kan ta sig vidare ut i blodet för att renas en sista gång av njurarna. Gör det lite då och då under dagen om du är svullen i kroppen.

Nu går dom flesta in i duschen, där du helt enkelt ser till att tvätta dig utifrån och in! Börja längst ut på handen, tvätta inåt mot hjärtat. Gnugga lite extra i armhålan. Gör det samma med benen och gnugga extra i ljumskarna. Armhålan och ljumske har fler lymfnoder, och därför behövs lite mer jobb just där för att få igång dessa.

Sen samma procedur när du torkar dig och om du smörjer in dig med en kräm. (Se till att den är ekologisk och snäll mot huden, du vet att allt du lägger på din hud tas upp av kroppen) Avsluta med en ansiktskräm, där du återigen drar försiktigt över halsgropen och hela hals/nacke, gärna fram och bakom öronen.

Så där ja! Då har du gjort en lymfbehandling! Gör du detta varje dag kommer du snabbt att märka att så fort du gör dina änglavingar kommer du få lite ståpäls, rysningar eller att håren på armarna reser sig. Det är din lymfa som drar igång! En otroligt häftig och skön känsla! Händer det ingenting efter en vecka, då är en lymfmassage att rekommendera, så du får hjälp att starta upp systemet.

God Morgon!

Comments are closed.